Všetko o realitách Blog Výzdoba ako z...

Výzdoba ako z filmu - naše tipy, ako si vyzdobiť domov na Vianoce

Len čo príde december, všetci zdobíme svoje dvory a balkóny a sviatočnú atmosféru je cítiť naozaj všade. Inak by to ani nemohlo byť, veď predsa, prichádza najkrajšie obdobie v roku. Vytvorte u vás teplé a útulné prostredie, ktoré povzbudí priateľov a rodinu k odpočinku, stretávaniu sa a spomínaniu na spoločné zážitky. Vytvorte u vás pohodu, za ktorou sa vaši blízki budú radi vracať.
Výzdoba ako z filmu - naše tipy, ako si vyzdobiť domov na Vianoce

Všetci žartujú, že sviatočné obdobie každým rokom začína už v októbri. Obchodné domy si slávnostné rúcho obliekajú ešte v jesenných mesiacoch, ľudia neváhajú a vianočné dekorácie nakupujú, len čo ich vidia vo výkladoch. Len čo príde december, všetci zdobíme svoje dvory a balkóny a sviatočnú atmosféru je cítiť naozaj všade. Inak by to ani nemohlo byť, veď predsa, prichádza najkrajšie obdobie v roku. Čas lásky a pokoja, dni, kedy sme k sebe akýsi zhovievavejší a láskavejší. Niet pochýb o tom, že všetci chceme mať doma vianočnú atmosféru. V akom štýle sa ponesie vianočná atmosféra vo vašej domácnosti? Túžite po výzdobe ako z filmu alebo máte radi neobyčajnú klasiku? Nechajte si od nás poradiť a vyzdobte svoj domov tak, aby bol naozaj nezabudnuteľný. Toto je našich x tipov, ako si vyzdobiť domov na Vianoce.

Prečítajte si aj: 4 tipy ako pripraviť váš dom na zimu a mráz

obývačka

Oslovte zmysly

Malé zmeny v interiéri sú prvým krokom, ktoré vám navodia sviatočnú náladu. Vianoce, to je čas strávený s rodinou a priateľmi, štedrosť, dobrá vôľa, smiech, spomienky a návštevy. Prekvapte vašich hostí oslovením ich zmyslov.

Zaujmite oči vašich hostí, začnite v interiéri

Izbou, v ktorej trávite najviac času nielen vy s rodinou, ale aj hostia, ktorí k vám zavítajú, je obývačka.

Obývačka

Prvý dojem je dôležitý. Začnite stromčekom. Myslite na to, že stromček je počas Vianoc stredobodom pozornosti. Môžete ho vyzdobiť rôznymi ozdobami vo viacerých farebných kombináciách. Ak preferujete elegantný a minimalistický štýl, odporúčame vám ladenie stromčeka len do jednej farby, ktorá dokonale ladí s farbou stien vo vašej obývačke. Ďalším oku lahodiacim variantom môže byť použitie neutrálnych farieb, šišiek, sušeného ovocia a medovníkov. Romantickú a nostalgickú atmosférou vytvoríte kombináciou staroružovej, zlatistej a medenej farby. Ak máte radi výrazné farby, nesmrteľnou trojkombináciou zelenej, červenej a bielej tiež nič nepokazíte. Nepridávajte však už žiadnu ďalšiu farbu a rovnakých farbách dekorujte aj zvyšok miestnosti.

vianočná výzdoba

Ak už máte ozdobený vianočný stromček, pozornosť venujte výzdobe rímsy a okoliu krbu. Rímsu môžete vyzdobiť čečinou, girlandou alebo svetlami. Luster môžete vyzdobiť visiacimi sviatočnými guľami, na referenčný stôl položte adventný veniec, svietnik alebo len sviečku ozdobenú čečinou. 
Pohodu a teplo vášho domova vyzdvihnete umiestnením hrejivej deky na gauči alebo ohňom v krbe. Neodmysliteľnou súčasťou sedačky by mali byť pohodlné vankúše, ktoré zdôraznia rodinnú pohodu. V celej obývačke vytvorte jednotný sviatočný vzhľad použitím rovnakého druhu osvetlenia pre stromček, krb aj parapety.

obývačka

Niektorí ľudia to s výzdobou preháňajú, iní hovoria, že menej je viac. My to necháme na vás. Možností máte neúrekom - vianočné zdobenie by vás v prvom rade malo tešiť a nemalo by vám byť na ťarchu.

Iné miestnosti

Ak už ste obývačku vyzdobili, nezabudnite ani na iné miestnosti. Vianočnú náladu do nich vnesiete dekoračnými svetlami, vôňou čečiny, vonnými sviečkami, luxusnými vankúšmi, svietnikmi, vencami, rodinnými fotografiami. Nezabúdajte ani na kúpeľňu, aj tú počas sviatkov navštívi nejeden hosť. Uistite sa, že náhradný toaletný papier máte vždy na viditeľnom mieste.

kúpeľňa

Nezabúdajte ani na exteriér

Rok 2020 je pre väčšinu z nás rokom “sedenia doma,” a práve preto hľadáme spôsoby, ako si ho spríjemniť uprostred pandémie a všemožných zákazov. Z nedávnych štatistík a výskumov Pinterestu je zrejmé, že hľadanie slova “vianočná výzdoba vchodových dverí” v súčasnoti vzrástlo až o 125%. Prečo? Je vysoko pravdepodobné, že v niektorých krajinách bude počas sviatkov opäť zákaz vychádzania, pričom sa známi a rodina nebudú môcť navštíviť. Vchodové dvere a exteriér našich domov bude jediným miestom, ktorým sa budú môcť pokochať mnohí naši známi len počas prechádzky. Výzdoba exteriéru je akousi novou vášňou všetkých, ktorí chcú aspoň trochu zabudnúť na aktuálnu situáciu a priniesť okoliu trochu vianočnej radosti.

Vchodové dvere

Ste pripravení rozdávať radosť nielen rodine, ale aj okoloidúcim a známym? Ozdobte svoje vchodové dvere naozaj zaujímavo. Krásny nádych sviatočného ducha vašim dverám dodá girlanda, ktorú môžete ozdobiť zelenou čečinou, bielymi alebo striebornými ozdobami. Na všetkých, ktorí pôjdu okolo sa už z diaľky bude usmievať slávnostný dekor vášho domova. Veď predsa, nič nekričí “Veselé Vianoce” viac, ako pútavý veniec na dverách. Girlandu môžete ozdobiť aj svetlami, ktoré potešia každého návštevníka. Tajomstvom vianočného zdobenia dverí je uplatnenie svojho jedinečného osobného štýlu s použitím vhodných dekoratívnych, estetických prvkov, ktoré dokonale vyzdvihnú sviatočnú náladu.

vchodové dvere

Strecha

Výzdoba strechy sa stala populárnou najmä v západnom svete. Čoraz viac si ale ľudia svoje strechy skrášľujú aj u nás. Príkladom je napríklad klasické alebo netradičné osvetlenie strechy. Tu naozaj platí, že niekedy je menej viac. Nemyslite si, že čím gýčovejšie a farebnejšie bude vaša strecha vyzerať, tým bude krajšia. Nie je to pravda. Stavte na klasické visiace alebo bodové svetlá. Stena z padajúcich svetielok tiež pôsobí okúzľujúco. Hoci je výrazná, zároveň pôsobí decentným a príjemným dojmom.

strecha

Exteriér ako taký

Ďalším milým privítaním pre hostí je pútavé osvetlenie dvora, terasy alebo balkóna. Ideálnym riešením sú aj nástenné svetelné ozdoby, ktorými môžete ozdobiť stenu vášho domu.

exteriér domu

Omámte hostí vôňou

Ohromte svoju rodinu a priateľov. Sezónne vône ako borovica, brusnica, smrek, perník, jedľa a škorica vám poslúžia ako skvelý voňavý dekor. Zakúpte si difúzer a olej s jednou zo spomínaných vôní alebo len zapáľte vonnú sviečku. Nezabúdajte ani na čečinu. Vôňa čečiny a čerstvo upečených medovníkov, patria k Vianociam rovnako ako vianočný stromček. Čečinu môžete ozdobiť šiškami alebo inými vianočnými dekoráciami. Vaša domácnosť bude evokovať pocit bezpečia a teplo domova.

vianočné pečenie

Prekvapte hostí jedlom

Jedným z najočakávanejších momentov sviatkov je sviatočné jedlo a chutné, domáce koláče. Kapustnica, opekance, šalát či ryba, všetci to dobre poznáme. Ak sa predsa len bude dať navštevovať, prekvapte hostí atraktívnym stylingom vašich koláčov a pohostenia.

pohostenie

Sviatočné piesne ako dokonalý background

Dokonalú vianočnú atmosféru vytvorte pustením vianočných kolied alebo jazzu. Naplňte váš domov zvukmi sezóny a tešte sa na čas strávený s rodinou. 

Vytvorte u vás teplé a útulné prostredie, ktoré povzbudí priateľov a rodinu k odpočinku, stretávaniu sa a spomínaniu na spoločné zážitky. Vytvorte u vás pohodu, za ktorou sa vaši blízki budú radi vracať.

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail