Všetko o realitách Blog Rozhovor s...

Rozhovor s Natáliou Oškerovou, našou maklérkou

Asi u každého v živote nastane obdobie, keď si povie...  „Je na čase zmeniť prostredie a posunúť sa ďalej, vyskúšať niečo nové.“
Rozhovor s Natáliou Oškerovou, našou maklérkou

1. V rámci mesta o vás ľudia už vo svete realít určite počuli, no pre nejakú časť môžete byť menej známou osobnosťou. Ako by ste sa nám predstavili?

Vo svete realít sa pohybujem už nejaký ten rok. Oblasť môjho pôsobenia je hlavne okres Pezinok, kde sa venujem najmä predaju domov a bytov. Mám za sebou množstvo úspešných predajov, a keďže zmenu bývania považujem za jednu z kľúčových životných situácii, pristupujem k mojim klientom, k ich požiadavkám a k celému procesu obchodu, s maximálnym nasadením, aby konečný výsledok bola spokojnosť mojich klientov. Veľmi dbám na svoje meno a povesť.

2. Ako ste sa dostali k práci realitnej maklérky? Ako dlho v tejto brandži pôsobíte?

Asi u každého v živote nastane obdobie, keď si povie...  „Je na čase zmeniť prostredie a posunúť sa ďalej, vyskúšať niečo nové.“ U mňa toto obdobie nastalo po 10 rokoch práce vo firme, kde som prežila peknú časť môjho života. K práci realitného makléra som sa dostala vďaka mojej dlhoročnej priateľke a konateľke našej realitnej kancelárie Andrejky Némethyovej. Ako maklérka pracujem s veľkou radosťou už 7-my rok.

3. Čo vás na tejto práci najviac baví a napĺňa?

Práca realitného makléra je naozaj úžasná a zaujímavá. Baví ma práca s ľuďmi, komunikácia s nimi.. Snažím sa komunikovať s každým s úctou a pochopením. Najväčšia odmena pre mňa je, keď po dlhej práci odovzdám klientom kľúče od ich vytúženého domu, bytu a vidím na nich to obrovské nadšenie z niečoho nového, čo ich čaká. Vtedy si poviem: Áno! Toto bolo dobré rozhodnutie a dobrý krok v mojom profesnom živote.

Natália v akcii

4. Ako vyzerá váš typický deň? Pracujete radšej v kancelárii alebo preferujete obhliadky s klientmi?

Môj pracovný deň začína niekedy veľmi skoro. Keďže sa väčšinou musím prispôsobiť voľnému času klientov, niektoré obhliadky a stretnutia sú naozaj zavčasu. Práca v teréne a práca s klientom, so znalcom, geodetom, bankármi či katastrom je pre mňa zaujímavejšia, ako práca v kancelárii. Ale keďže žijeme vo svete techniky a internetu, treba robiť aj túto agendu, a tak sa jej, samozrejme, nevyhnem.

5. Máte nejakú vtipnú alebo nezabudnuteľnú príhodu, ktorú ste ako maklérka zažili počas svojej kariéry v Territory?

Tak tých úsmevných príhod je naozaj veľa. S kolegovcami sme hovorili, že raz o tom napíšeme knihu. Takže sa nechajte prekvapiť.

6. Aký by mal byť maklér, aby bol úspešnejší ako konkurencia?

Mojim hlavným krédom je byť priateľský, ľudský, ústretový, flexibilný a byť dobrý poslucháč. Rokmi sa mi toto moje krédo potvrdilo, čomu svedčí veľa klientov, ktorí sa aj po čase znova na mňa obracajú s prosbou o spoluprácu, ak chcú kúpiť nové bývanie alebo predať, alebo ma odporučia svojim známym. Mnoho mojich klientov sa stalo aj mojimi priateľmi, čo ma veľmi teší.

Natália

7. Máte v posledných týždňoch čo ako maklérka, prípadne kancelária, predávať? Ovplyvnila vás nejako aktuálna pandemická situácia?

Čo sa týka danej situácie, tak v mesiacoch marec, apríl sme zaznamenali pokles záujmu o nehnuteľnosti. Ale keďže život ide ďalej a ľudia potrebujú bývať, tak sa trh s nehnuteľnosťami opäť rozbehol a my máme naozaj dosť práce. 

8. Vedeli by ste poradiť ďalším realitným maklérom, ako rásť s pomocou pozitívnych online referencií? Dajú sa reálne využiť v biznise?

Z môjho pohľadu sú online referencie v mojej práci veľmi dôležité a kľúčové pre budúcu spoluprácu s novými klientmi. Klienti sa dnes v internetovej dobe rozhodujú pre výber makléra, s ktorým chcú spolupracovať, hlavne na základe referencií, ak nepoznajú žiadneho makléra a chystajú sa využiť služby realitnej kancelárie.
Tak, ako sa aj v iných službách rozhodujeme na základe referencií, tak, samozrejme, aj naši klienti vyhľadávajú pomocou referencií na internete na rôznych dostupných stránkach dôveryhodnú realitnú kanceláriu a najlepšieho makléra, s ktorým chcú spolupracovať. Preto rozhodne odporúčam maklérom sa zamerať na spätnú väzbu klienta na spoluprácu na získanie dôveryhodnosti a tým jednoduchšieho biznisu.

9. Čo by ste odkázali ľuďom, ktorí uvažujú o práci makléra a majú pocit, že by ich táto profesia napĺňala?

Práca realitného makléra nie je rovnaká, ako práca v ktorej robíte presne určené hodiny, od pondelka do piatku. Nesmiete pozerať na to či je sobota, nedeľa, alebo sviatok. Táto práca musí byť pre Vás hobby. Nemáte stály pracovný čas a musíte si nájsť priestor sa s klientom stretnúť, porozprávať sa s ním, vypočuť, poradiť. Musíte sa vzdelávať, sledovať nové trendy. Ak ste toto všetko a ešte viac ochotný spraviť, tak práca realitného makléra Vás môže pohltiť a zaujať tak, ako aj mňa a náš úžasný team ?

 

 

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail