Všetko o realitách Blog Novostavba v štýle...

Novostavba v štýle anglického vidieka

Recyklované materiály dajú domu dušu. Aby vaša novostavba vyzerala tak, že bola postavená pred viac ako sto rokmi, vyhľadávajte materiály a stavebné techniky autentické pre tudorovské obdobie. Rozprávkové chalúpky v sebe ukrývajú tajomstvo a neopísateľné kúzlo plné charakteru.
Novostavba v štýle anglického vidieka

Chalupa, ktorá klame vzhľadom... vyzerá ako chalúpka zo stránok detskej rozprávky, je očarujúca, elegantná a svojím tvarom pripomína domčeky romantického anglického vidieka. Hoci ide o novostavbu, použité recyklované stavebné materiály jej dodajú úplne iný šmrnc. V čom novostavba v štýle anglického vidieka vyniká medzi inými budovami?

anglické domy

Prečítajte si aj: 6 dôvodov, prečo je home staging dôležitý

Tudorovský štýl

Tudorovci patrili k významným anglickým kráľovským dynastiám. Dom v tudorovskom štýle je skutočným stelesnením anglickej mentality v architektúre. Takéto budovy sú kombináciou úcty a zvedavosti, no zároveň odzrkadľujú túžbu po živote v pohodlí. Tudorovský štýl k nám prišiel v 16. storočí a bol pomenovaný podľa vtedajšej vládnucej kráľovskej dynastie.

Počas tohto obdobia anglické umenie, vrátane architektúry, začalo získavať národný charakter a svetské rysy. Stavbu kláštorov a kostolov vystredali stavby domov a vidieckych statkov. Architektonický štýl, ktorý vznikol v tejto dobe, kombinuje prvky gotiky a talianskej renesancie. 

anglické domy

Na jednej strane sa budovy tejto éry vyznačovali hrubými múrmi, prítomnosťou veží, vysokých komínov, no zároveň sa domy prestali podobať nedobytným zámkom. S cieľom obytné priestory zľahčiť, sa začali rozširovať okná a v domoch bolo čoraz viac svetla. 

Krása starého Anglicka

Pre vtedajšiu dobu sú typické nové postupy a inovácie v oblasti interiérových dizajnov. V domoch je vidieť vnútorné krby s komínmi, stavajú sa dvojpodlažné budovy, počet izieb sa zväčšuje a sú stále viac funkčne rozdelené, zvyšuje sa aj počet nábytku a množstvo dekoratívnych prvkov. 

Príbytky sú viac útulnejšie a pohodlnejšie, využívajú konštrukčné prvky gotickej architektúry. Anglický dom v tudorovskom štýle je predovšetkým vidieckym sídlom. Briti milujú byť v spojení s prírodou. Dizajn miestnej oblasti je preto veľmi dôležitý: otvorená predzáhradka, útulná záhrada, kované ploty, tehlové alebo kamenné chodníky a obrubníky.

anglický vidiek

Recyklované materiály dajú domu dušu

Aby vaša novostavba vyzerala tak, že bola postavená pred viac ako sto rokmi, vyhľadávajte materiály a stavebné techniky autentické pre tudorovské obdobie. Nebojte sa použiť drevo alebo rôzne ručne vyrobené predmety. Oslovte majiteľov starožitností a spolupracujte s nimi pri zariaďovaní vášho nového domova. 

Hoci si postavíte novostavbu, vďaka použitiu recyklovaných materiálov, bude váš dom vyzerať ako typický anglický dom zo 16. storočia. Rozprávkové chalúpky v sebe ukrývajú tajomstvo a neopísateľné kúzlo plné charakteru. Takýto bude aj váš dom.

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail