Všetko o realitách Blog Rozhovor s Romanom...

Rozhovor s Romanom Heribanom, naším záhradným špecialistom

"Vykonávam prácu, ktorá ma baví. Tento job pre mňa od začiatku znamená nielen prácu, ale aj prostredie, kde som dostal priestor realizovať svoje nápady. Som kreatívny, tu sa môžem realizovať."
Rozhovor s Romanom Heribanom, naším záhradným špecialistom

1. Viacerí naši klienti možno už o vás niečo počuli, no pre nejakú časť ste určite veľkou neznámou. Ako by ste sa nám predstavili?

Volám sa Roman Heriban. Som záhradný realizátor s 20-ročnou praxou. Vytváram záhrady podľa individuálnej predstavy klienta. Práve tie totiž vytvárajú osobitný charakter každej záhrady. Za roky mojej praxe som vytvoril feng šuej záhrady, bezúdržbové a permakultúrne záhrady. Tvarujem dreviny (TOPIARY) a bonsaje. Do záhrad treba prilákať živočíchy - včely, ježkov, hmyzie domčeky, vtáčie búdky a vtáčie napájadlá napríklad oživia každý priestor. Živočíchy totiž vnesú život do vašich záhrad a odvďačia sa vám ochranou pred škodcami.

2. Čím je táto práca pre vás výnimočná?

Vykonávam prácu, ktorá ma baví. Tento job pre mňa od začiatku znamená nielen prácu, ale aj prostredie, kde som dostal priestor realizovať svoje nápady. Som kreatívny, tu sa môžem realizovať. 

3. Aké benefity alebo čo vám táto práca prináša?

Teším sa zo spolupráce s klientom. Môžme spolu vymyslieť vlastné nápady. Zdokonalil som sa v komunikácii, technických zručnostiach, ale tiež v rámci manažovania projektov. Taktiež si rád užívam prácu na čerstvom vzduchu a slnku, čo pomáha môjmu zdraviu.

4. Je vaša práca flexibilná?

V tejto práci dozaista nemám zviazané ruky. Flexibilita v mojej profesii mi ponúka slobodu a podľa môjho názoru, zákazníkovi lepšie výsledky. Niekedy sa klient  o zmene v projekte rozhodne až pri samotnej realizácii. Vždy sa dá nájsť riešenie ku spokojnosti zákazníka.

5. Myslíte si, že vaša práca ovplyvňuje to, ako vnímate svoje okolie? Ak áno, ako?

Určite áno. Pozorujem okolité záhrady, ktoré som nerealizoval, vidím pozitíva a často si z nich beriem inšpiráciu, ktorú potom prenášam ako rady a nápady, nielen pre klientov, ale aj rodinu a priateľov.

6. Myslíte si, že Feng šuej v záhradách vplýva na prostredie, v ktorom žijeme? Ak áno, ako?

Áno, je to štýl ktorý nás učí ako múdro a jednoducho čerpať energiu z darov prírody.

 7. Ako by ste popísali prínos Feng šuej záhrad pre koncového užívateľa?

Feng šuej nám ponúka možnosť ako si môžme svoj priestor upraviť podľa vlastného vnímania a cítenia, v harmónii so sebou, so svojím okolím. Je to o pokoji, symbióza s prírodou, regenerácii organizmu a rovnováhe. Ani jeden element v priestore by nemal prevažovať nad druhým, a zároveň žiadneho elementu v priestore by nemalo byť nedostatok. Feng šuej záhrady pomáhajú prúdiť pozitívnej energii, čchi, vytvoríme balanc medzi jing a jang.

8. My v Territory vieme našim klientom zastrešiť na kľúč predaj domu, interiér a tiež záhradu. Odporučili by ste ľuďom, aby využívali služby realitných agentúr?

Renomovaná realitná kancelária, ktorá sa pohybuje na realitnom trhu dlhé roky, pozná detailne realitný trh. Zabezpečí úsporu času, finančné služby a právne poradenstvo. Sú to proste profesionáli. 

9. Čo by ste odkázali všetkým, ktorí sa vo svojom živote snažia nájsť balans? Ako sa to podarilo vám?

Nastavte svoju myseľ pozitívnym smerom a vyhýbajte sa zlým myšlienkam. Naučte sa byť vďační aj za maličkosti. Uvedomte si, v čom máte nedostatky a snažte sa zlepšovať. Ak chcete dosiahnuť rovnováhu v živote, je potrebné pozrieť sa do svojho vnútra.

 

 

 

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail