Všetko o realitách Blog Rekonštrukcia...

Rekonštrukcia bývania svojpomocne alebo s odborníkmi?

Plánujete rekonštrukciu svojho bývania a premýšľate, či sa do nej pustiť sami, alebo si zavolať na pomoc odborníkov? Pustiť sa do úprav svojpomocne vám síce môže ušetriť nejaké peniaze, ale nemusí sa to vždy vyplatiť.
Rekonštrukcia bývania svojpomocne alebo s odborníkmi?

Plánujete rekonštrukciu svojho bývania a premýšľate, či sa do nej pustiť sami, alebo si zavolať na pomoc odborníkov? Pustiť sa do úprav svojpomocne vám síce môže ušetriť nejaké peniaze, ale nemusí sa to vždy vyplatiť.

exkluzívny predaj

zdroj: unsplash.com

 

Prečítajte si aj: Nechajte svoju nehnuteľnosť vystúpiť z davu

Rekonštrukcia bývania je jednou z činností, do ktorých sa mnoho ľudí pustí svojpomocne, a to najmä v prípadoch, pokiaľ ide o drobné úpravy domova, maľovanie alebo napríklad osadenie dverí. Avšak, ak plánujete zmeniť dispozíciu a rekonštrukciou budete zasahovať aj napríklad do rozvodov vody a elektriny, odporúčame vám zavolať si na pomoc nejakú stavebnú firmu. Odborníci, ktorí sa týmto činnostiam venujú dennodenne, majú vo svojom odbore roky praxe, ktoré sú zárukou kvality. Hoci by vám rekonštrukcia svojpomocne ušetrila pár desiatok eur, s prácou a skúsenosťami, ktorú majú odborníci, budete mať istotu, že všetko bude urobené správne. 

Rekonštrukcia svojpomocne vs. profesionálne

Ak sa do rekonštrukcie pustíte svojpomocne, počítajte s tým, že práci budete musieť venovať niekoľko víkendov a na rodinu a koníčky vám veľa času neostane. Uvedomte si tiež, že by ste sa nemali púšťať do náročných a odborných vecí, ako je napríklad manipulácia s elektrickými rozvodmi. Na podobné práce si vždy najmite odborníka, ktorý má skúsenosti a príslušné vzdelanie. 

Výhodou rekonštrukcie odborníkmi je to, že vy nemusíte robiť nič. Rekonštrukcia od profesionálov je hotová v pomerne kratšom čase, ako keby ste rekonštruovali svojpomocne. Navyše, odborníci vám poradia, aký materiál je pre vašu prerábku najvhodnejší, s cieľom pracovať s vašimi financiami čo najefektívnejšie. S prácou od odborníkov máte záruku, že je odvedená dobre a v súlade s platnými nariadeniami. V neposlednom rade, profesionáli majú overené technologické postupy a tiež potrebné náradie, ktoré si tak nemusíte kupovať či prenajímať, čo vám taktiež ušetrí nemalé peniaze. 

odbornici

zdroj: unsplash.com

Aký je postup celej rekonštrukcie, ak si na pomoc zavoláte odborníkov?

Rozsiahlejšiu, prípadne náročnejšiu rekonštrukciu vždy konzultujte s odborníkmi. Tí si najskôr zistia vaše potreby a priania. Architekt potom navrhne možné úpravy a v spolupráci s dizajnérmi pripraví kompletný návrh vašej rekonštrukcie. Vďaka tomuto kroku budete mať istotu, že všetko bude podľa vašich predstáv. V návrhu sú taktiež zakreslené nosné steny, rozvody vody a elektriny. Podľa toho viete, s čím nemôžete pohnúť alebo kam najlepšie umiestniť práčku.

Po schválení návrhu nasleduje príprava na realizáciu, ktorá by mala prebehnúť v čo najkratšom čase a vás by nemala nijako obmedzovať. V tomto čase sa v pracovníkmi firmy  dohodnete aj na materiáloch, potrebných výrobkoch a produktoch či konečných nákladoch. Vďaka tomu budete presne vedieť, koľko vás celá rekonštrukcia bude stáť. Vždy ale majte pripravenú aj rezervu pre prípady, že by sa niečo pokazilo.

Teraz prichádza rad na realizáciu. Firma celú zákazku uskutoční podľa harmonogramu a väčšinou vám ju dodá na kľúč, takže vy sa nemusíte o nič starať. S rekonštrukciou vám vieme pomôcť aj my. Tím nášho skúseného dizajnéra Michala vám s radosťou navrhne a zrealizuje modernizáciu vašej domácnosti na kľúč. So svojím tímom zabezpečí všetko od A po Z. Michalovmu oku neutečú ani najmodernejšie trendy architektonických návrhov rodinných domov.

Viac informácií nájdete na jeho Instagrame: instagram.com/mipedesign.sk

profesionali

zdroj: unsplash.com

 

Ako prebieha rekonštrukcia, ak sa do nej pustíte sami?


V prípade, že sa rozhodnete rekonštruovať sami, mali by ste postupovať v podobných krokoch, ako to robia firmy. Načrtnite si návrh rekonštrukcie a poznačte si, čo všetko chcete meniť. Či už to budú podlahy, nábytok, alebo celá kuchyňa, vďaka návrhu si ľahko urobíte prehľad o cenách materiálu a výrobkov, ktoré na rekonštrukciu budete potrebovať. Pri výbere nábytku sa snažte dodržať jednotný štýl v celom interiéri. Taktiež si dopredu zistite, či je vami vybraný produkt dostupný alebo na objednávku. Do samotnej rekonštrukcie sa pustite len vtedy, ak budete mať zistené všetky informácie a dostupný takmer všetok materiál. S jasnou predstavou a potrebným materiálom sa vám bude pracovať oveľa jednoduchšie.

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail