Všetko o realitách Blog Rozhovor s Petrou...

Rozhovor s Petrou Macháč, našou maklérkou

Na tejto práci ma nesmierne baví jej rôznorodosť. Je to zaujímavá práca, kde môžem uplatniť svoju kreativitu a predajné zručnosti. Mojou silnou stránkou je kreativita, zmysel pre detail a komunikatívnosť. Veľmi ma baví naberanie nehnuteľností do ponuky, a teda homestaging / fotenie nehnuteľností.
Rozhovor s Petrou Macháč, našou maklérkou

1. V rámci mesta o vás ľudia už vo svete realít určite počuli, no pre nejakú časť môžete byť menej známou osobnosťou. Ako by ste sa nám predstavili?

Som srdcom obchodník, v podstate, celý svoj pracovný život sa pohybujem "v obchode." K práci realitnej maklérky som sa dostala cez môjho manžela. Táto flexibilná a kreatívna práca ma oslovila natoľko, že už tretí rok som členkou tímu Territory.

2. Prečo ste sa rozhodli pracovať práve pre Territory?

Ako som spomenula už v predošlej odpovedi, k tejto práci ma priviedol manžel, ktorý sa práci realitného makléra venuje už 10 rokov. 10 rokov pracuje v tíme Territory, čiže moja voľba bola jasná Okrem práce, ktorá ma baví, som tu našla skvelých priateľov.

3. Čo je na práci maklérky vašou najväčšou výzvou? Naopak, čo vás na tejto práci najviac baví a napĺňa?

V prvom rade, je to práca s ľuďmi a práca s ľuďmi je náročná. Ku každému klientovi je potrebné pristupovať individuálne a ako výzvu vnímam práve komunikáciu. Nájsť tú správnu formu komunikácie s daným klientom. Každý klient je iný a je dôležité nájsť spoločnú reč.

Na tejto práci ma nesmierne baví jej rôznorodosť. Je to zaujímavá práca, kde môžem uplatniť svoju kreativitu a predajné zručnosti.

Peťka Macháč

4. Ako sa snažíte nájsť a osloviť nových klientov? Používate na propagáciu nehnuteľností aj sociálne médiá? Ak áno, prečo?

Áno, k propagácii využívam aj sociálne média a to z dôvodu, že v dnešnej dobe sú sociálne média skvelý reklamný nástroj. Propagácia sociálnymi médiami sa mi osvedčila. K propagácii taktiež využívam rôzne realitné portály.

5. Máte skúsenosti s prácou s náročnými klientmi? Čo ste urobili, aby ste vyhoveli ich potrebám?

Áno, mám skúsenosti s náročnými klientmi. Najdôležitejšie je vhodne zvoliť formu komunikácie, ako som už spomínala. Nie je jednoduché odpovedať všeobecne na túto otázku. Myslím, že je dôležité, aby mal klient v maklérovi dôveru a vždy korektné informácie. Každý klient sa musí cítiť bezpečne a komfortne.

6. Čo vás odlišuje od ostatných maklérov a prečo by si mal klient vybrať práve vás?

Mojou silnou stránkou je kreativita, zmysel pre detail a komunikatívnosť. Veľmi ma baví naberanie nehnuteľností do ponuky, a teda homestaging / fotenie nehnuteľností. Baví ma vyhrať sa s interiérom a následne s fotografiou. V konečnom dôsledku je fotografia prvý kontakt s klientom a je nesmierne dôležitá. Ako sa hovorí "prvý dojem dvakrát neurobíš." 

Peťka Macháč

7. Kde čerpáte informácie o trendoch na trhu s nehnuteľnosťami? Myslíte si, že “byť v obraze,” je pri tejto profesii potrebné?

Na zahraničných portáloch. Áno, je potrebné "byť v obraze," no ešte lepšie je byť krok vpred.

8. Aké sú vaše rady a odporúčania pre maklérov nováčikov?

Trpezlivosť, vytrvalosť a korektnosť. Pre mňa je určite korektnosť na prvom mieste, na nej stojí a padá dôvera klientov. Taktiež je dôležité neustále vzdelávanie sa.

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail