Všetko o realitách Blog Rozhovor s...

Rozhovor s Kristínou Šimončičovou, našou maklérkou

Jedným z mojich mnohých pracovných úspechov bolo predanie nehnuteľnosti za necelých 24 hodín. O to viac ma teší, ak klienti prestúpia z konkurenčného vlaku k nám. Vtedy nabehneme s tímom odborníkov a ich nehnuteľnostiam tak dávame nový, grandiózny rozmer.
Rozhovor s Kristínou Šimončičovou, našou maklérkou

1. V rámci mesta o vás ľudia už vo svete realít určite počuli, no pre nejakú časť môžete byť menej známou osobnosťou. Ako by ste sa nám predstavili?

Rok 2017 bol pre mňa rokom zmien, čo sa hlavne týka profesnej sféry, kedy som začala s prácou realitnej maklérky. Realitný svet ma lákal už dlhší čas, no ten pravý dôvod "prečo" som rozluskla, keď som sa v ňom ocitla. Špecializujem sa na rezidenčné nehnuteľnosti v rámci Trnavského kraja. Skoro každý jeden proces predaja, kúpy či prenájmu ma niečím novým obohatí. Každý klient si vyžaduje individuálny prístup a bezpečnosť pri každom obchode, sú mojou prioritou na ceste k vysnívanému bývaniu. Čo ma však posúva dopredu je, keď klienti ocenia moje znalosti, ľudský prístup a, samozrejme, kvalitnú prezentáciu nehnuteľnosti, ktorou to všetko začína.

2. Klasická otázka pre všetkých maklérov: Ako ste sa dostali k práci realitnej maklérky?

Určite u väčšiny ľudí, ako tomu bolo aj u mňa, nastala zlomová etapa života, kedy začali uvažovať o zmene profesii. K práci realitnej maklérky som sa dostala jednoznačne vďaka mojej veľmi dobrej kamarátke Barbore, s ktorou sme momentálne aj kolegyne. Keď som začala pracovať ako realitná maklérka, stačila mi veľmi krátka doba na uvedomenie si, že táto práca je pre mňa 'ušitá na mieru'.

3. Aké výhody má podľa vás práca v realitnom prostredí? 

Táto práca má nespočetné množstvo výhod, jednou z nich je spoznávanie nových a zaujímavých ľudí, s ktorými sa otvárajú dvere novým možnostiam a samozrejme aj to, že som 'pánom sama sebe'.

Kristínka

4. Čo vás na tejto práci najviac baví? A naopak, je niečo, čo sa vám na tejto profesii nepáči?

Na tejto práci ma baví jej rôznorodosť, pretože každý jeden deň naberá iný rozmer. Avšak, medzi moju vášeň patrí príprava nehnuteľností na predaj, ktorej nevyhnutnou súčasťou je home staging a hlavne fotografia, v ktorej sa veľmi dobre vyznám. Na tejto profesii, nie je nič, čo by sa mi nepáčilo.

5. Vo svojej brandži ste sa určite stretli so všemožnými požiadavkami klientov. Aká bola najvtipnejšia?

V tejto práci som sa stretla už s rôznymi požiadavkami klientov, no chcem byť korektná a radšej to nebudem rozpitvávať. Možno by som zatla do živého. Koniec koncov, to čo mi príde vtipné je pre niekoho úplne bežná vec alebo požiadavka.

6. Aké charakterové vlastnosti musí mať maklér, aby bol úspešnejší ako konkurencia?

Maklér by sa mal zamerať na skutočné potreby klienta, dôveru a ľudský prístup. Avšak, musí byť vždy o krok vpred. Tým, ako sa rýchlo vyvíjajú rôzne výdobytky techniky, tak je tomu aj v tejto práci. Treba len sledovať aktuálne trendy a napredovať k novým možnostiam, ako sa odlíšiť od konkurencie. V skratke, treba vystúpiť z davu.

Kristínka v akcii

7. Trošku záludná otázka, v čom si myslíte, že ste iná ako ostatní makléri a prečo by si klienti mali vybrať práve vás?

Pre zodpovednosť, vytrvalosť, profesionalitu a pre moju empatiu. Viem sa vcítiť do kože človeka, ktorému sa s predajom alebo kúpou nehnuteľnosti mení život a situácia. Myslím, že sa viem odlíšiť od makléra kvalitnou prezentáciou nehnuteľností, na ktorej si dávam veľmi záležať, pretože to robím srdcom.

8. Čo považujete doteraz za svoj najväčší pracovný úspech v tejto oblasti?

Jedným z mojich mnohých pracovných úspechov bolo predanie nehnuteľnosti za necelých 24 hodín. O to viac ma teší, ak klienti prestúpia z konkurenčného vlaku k nám. Vtedy nabehneme s tímom odborníkov a ich nehnuteľnostiam tak dávame nový, grandiózny rozmer.

9. Čo by ste odkázali maklérom, ktorí sú v realitách noví a stratení?

Počúvať potreby klienta a zamerať sa na to, po čom skutočne túži. Úprimná ochota pomôcť a mať ľudský prístup, pretože táto práca je o vzťahoch, ktoré si vytvárame každý deň.

Kristínka

 

 

 

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail