Všetko o realitách Blog Ako si nájsť a...

Ako si nájsť a kúpiť vhodnú nehnuteľnosť počas pandémie

Nehnuteľnosti sa predávajú stále a online marketingové nástroje, akými sú sociálne siete, dronové záznamy či virtuálne obhliadky, makléri používajú preto, aby danú nehnuteľnosť dostali do povedomia trhu, čím kupujúcim (teda vám) umožnia návštevu vami vysnívanej nehnuteľnosti aj z pohodlia vášho domova.
Ako si nájsť a kúpiť vhodnú nehnuteľnosť počas pandémie

Hoci kúpa nehnuteľnosti na mnohých miestach nadobudla akúsi novú podobu, ľudia domy predávajú a kupujú aj naďalej. V súčasnosti sú práve makléri tí, ktorí vďaka svojej pozícii výborne poznajú miestne nariadenia a obmedzenia v oblasti verejného zdravia, finančníctva a bankovníctva. Práve maklér, ktorý pozná realitný trh danej lokality vám bude vedieť povedať, či sú niektoré podniky a služby zatvorené, prípadne obmedzené, či a ako bude možné urýchliť kúpu vami vysnívanej nehnuteľnosti. Ako si nájsť a kúpiť vhodnú nehnuteľnosť počas pandémie?

Prečítajte si: Ako predať nehnuteľnosť počas pandemických opatrení

nehnuteľnosť na predaj

Počúvajte rady makléra

V závislosti od aktuálnych obmedzení v našej krajine sa môže stať, že vám maklér neumožní osobnú obhliadku nehnuteľnosti. Nebojte sa, čo sa týka používania nových marketingových nástrojov a technológií, makléri sú kreatívni a svojim potenciálnym kupujúcim umožňujú absolvovať 3D obhliadky nehnuteľnosti, virtuálne obhliadky alebo videohovory za prítomnosti majiteľa aj samotného makléra. Rovnako ľuďom umožňujú virtuálnu návštevu novostavieb či úpravu stavebného projektu.

Hypotekárne služby sa považujú za základné služby, takže o pôžičku či hypotéku môžete požiadať aj počas pandémie. Banky s cieľom udržať si svojich aktuálnych klientov, prípadne rozšíriť portfólio o nových, a tak zvýšiť svoj podiel na trhu, znižujú úrokové sadzby pri úveroch na bývanie. O tom, prečo je práve teraz najlepší čas na prenos úveru do inej banky a naše tipy ako pri prenose úveru ušetriť, sme písali v tomto článku.

rady makléra

Obhliadka domu/bytu bez opustenia toho vášho

Nebojte sa požiadať svojho makléra, aby vám pomohol lepšie sa pozrieť na domov, ktorý plánujete kúpiť, aj keď tam nemôžete byť osobne. Mnohí z maklérov majú skúsenosti s prácou so vzdialenými klientmi a radi vyhovejú požiadavkám virtuálnej obhliadky. 

Existuje niekoľko spôsobov, ako vám makléri môžu pomôcť získať lepší prehľad o nehnuteľnosti, o ktorú máte záujem:

  • vopred nahraté video-obhliadky,
  • 3D obhliadky domov,
  • live obhliadky za prítomnosti makléra aj majiteľa.

obhliadka

Vopred nahraté video-obhliadky

Vopred nahrané video je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako si pozrieť nehnuteľnosť bez toho, aby ste ju navštívili. Váš maklér (alebo samotný majiteľ) nahrá detailné video nehnuteľnosti, a potom ho s vami bude zdieľať. Nezabudnite maklérovi (alebo majiteľovi) povedať presne to, čo v domácnosti hľadáte, aby vedel, na ktoré podrobnosti sa počas prehliadky zamerať. Pripomeňte mu, aby zachytil aj niečo z okolitého susedstva, aby ste mali lepší prehľad o službách a možnostiach v okolí.

obhliadka

3D obhliadky domov

Niektorí majitelia si na rýchlom predaji svojej nehnuteľnosti dajú naozaj záležať, a preto pre potenciálnych kupujúcich pripravia 3D obhliadku ich, možno už čoskoro, nového domova. Výhodou 3D obhliadky je to, že kupujúci môžu preskúmať každú jednu miestnosť v domácnosti tempom, ktoré im vyhovuje a zistiť, či by si vedeli predstaviť život v danom dome či byte.

obhliadka

Live obhliadky

Mnoho ľudí je v dnešnej dobe zvyknutých na video chatovanie prostredníctvom platformy FaceTime, Skype, Messenger alebo podobných platforiem. Váš maklér alebo samotný majiteľ, ak nehnuteľnosť kupujete na vlastnú päsť, vám môže pomôcť uľahčiť obhliadku domu pomocou jednej z aplikácií na videohovory. Dajte im vedieť, že o nehnuteľnosť máte skutočný záujem, dohodnite si čas telefonátu a prezrite si nehnuteľnosť, o ktorú máte záujem z pohodlia vášho domova.

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail