Všetko o realitách Blog 5 tipov ako sa...

5 tipov ako sa presťahovať počas pandémie

Dodržiavaním potrebných bezpečnostných opatrení a minimalizáciou sociálnych kontaktov sa môžete stále bezpečne pohybovať. Ako sa presťahovať počas pandémie?
5 tipov ako sa presťahovať počas pandémie

Uprostred zákazov cestovania a rozsiahlych nariadení zostať doma, sa státisíce Slovákov prispôsobili zmenám, ktoré priniesol COVID-19. Nespočetné množstvo udalostí bolo presunutých alebo zrušených, no niektoré veci sa jednoducho presunúť nedali. Ak sa sťahujete počas pandemických opatrení, prečítajte si naše tipy ako si zjednodušiť sťahovanie počas pandémie. Možno aj vďaka nim bude vaše sťahovanie bezpečné, plynulé a bez stresu.


Prečítajte si aj: Ako si nájsť a kúpiť vhodnú nehnuteľnosť počas pandémie

sťahovanie

Presťahujte sa svojpomocne

Ak môžete, skúste sťahovanie zvládnuť svojpomocne. Ak máte naozaj veľa vecí, požiadajte o pomoc rodinných príslušníkov.

Pokiaľ máte uzavretú zmluvu alebo ste dohodnutý s firmou, ktorá poskytuje kompletné profesionálne sťahovacie služby v rámci vášho mesta, zvážte zmenu termínu. Ak sťahovanie nemôžete odložiť, no máte obavy zo sociálneho kontaktu s cudzími ľuďmi, presťahujte sa vlastným alebo požičaným vozidlom. V prípade, že nie ste flexibilný, čo sa zmeny termínu týka, pozrite si storno podmienky firmy, s ktorou ste zmluvne viazaný a rozhodnite sa podľa toho, čo je pre vás najvýhodnejšie.

svojpomocné sťahovanie

Minimalizujte sociálny kontakt 

Ďalšou z možností, pokiaľ sa o vaše sťahovanie stará firma, ktorá poskytuje kompletné profesionálne sťahovacie služby v rámci vášho mesta, je požiadanie o vypracovanie online ponuky. Taktiež by ste si mali zistiť, či spoločnosť ponúka úplne bezkontaktné služby.

Ak nie, a stretnutie s poskytovateľmi je nevyhnutné, z pochopiteľných dôvodov sa zrieknite podania ruky. Úsmev a veľkorysý tringelt sú vítanou náhradou.

sťahovanie

Dodržujte mimoriadne hygienické opatrenia

Rúško - odstup - ruky. Istá zásada, ktorá naše životy riadi takmer od začiatku tohto roka. Ak si najímate sťahovaciu spoločnosť, stretnutie s množstvom ľudí je vysoko pravdepodobné. Poskytovateľ sťahovacích služieb pre vás určite zabezpečí dostatočný počet pracovníkov. Zvýšená opatrnosť je v tomto prípade na mieste. 

Dezinfikujte často dotknuté predmety a povrchy, pričom venujte osobitnú pozornosť kľučkám dverí. Vedľa umývadla položte mydlo a papierové utierky, dezinfekciu na ruky nechajte pri dverách. Aby ste si boli istí, že všetko prebehne hladko, požiadajte o korektný prístup aj poskytovateľa sťahovacích služieb.

hygienické opatrenia

Buďte transparentní a flexibilní

Predtým, ako sa presťahujete, oslovte svojich susedov - najmä, ak bývate v bytovom dome - a zdieľajte s nimi dátum a čas, kedy sa plánujete presťahovať. Takto dáte všetkým vo vašom bezprostrednom okolí príležitosť vyhnúť sa zbytočným sociálnym kontaktom. 

Pre mnohých ľudí je zmena termínu sťahovania nemožná. Ak ste flexibilní, preložte sťahovanie na inokedy - najmä, patríte do rizikovej skupiny obyvateľstva. 

V neposlednom rade, ak vy, alebo niektorý z členov vašej rodiny, pociťujete príznaky Koronavírusu, odložte svoje plány sťahovania na neskôr. Aj keď zmena plánov nie je žiaduca, zdravie a bezpečnosť vás a vašich blízkych sú prvoradé.

flexibilita pri sťahovaní

Pomôžte tým, ktorí to potrebujú

Sťahovanie, rovnako ako jarné a jesenné upratovanie, nám dáva príležitosť zamyslieť sa nad tým, koľko nepotrebných vecí máme doma. Odľahčite svoj náklad a všetky nepotrebné a nadbytočné veci darujte tým, ktorí ich nemajú. Darujte svoje veci na charitu alebo ich posuňte sociálne slabším vo vašom okolí. Takto odbremeníte nielen seba, ale aj potešíte ostatných. Samozrejme, pri stretnutí s “novými majiteľmi” vašich vecí dodržiavajte všetky potrebné hygienické opatrenia alebo len nechajte krabicu pred dverami tých, ktorí ju potrebujú.

sťahovanie

Dôležité informácie

Samozrejme, naďalej sledujte odporúčania a nariadenia WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) a nariadenia Vlády Slovenskej republiky.

 

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail