Všetko o realitách Blog Rozhovor s Denisom...

Rozhovor s Denisom Macháčom, naším skúseným maklérom

Práca makléra je pre mňa výnimočná tým, že pre mňa to nie je práca. Je to môj koníček, moja radosť. Som rád, že nepatrím do skupiny ľudí, ktorým sa ráno nechce ísť do práce. Každý deň je iný, nikdy neviete, čo vás čaká, kto Vás osloví, čo sa stane.
Rozhovor s Denisom Macháčom, naším skúseným maklérom

1. V rámci mesta o vás ľudia už vo svete realít určite počuli, no pre nejakú časť môžete byť menej známou osobnosťou. Ako by ste sa nám predstavili?

Svoju prácu, ktorej sa venujem od roku 2012, vnímam zároveň ako záľubu a koníček. Pre túto profesiu som sa rozhodol srdcom. Som človek, ktorého práca makléra neskutočne baví, napĺňa a hlavne viem, že som v tom, čo robím dobrý. Snažím sa byť ľuďom nápomocný s ich požiadavkami a snažím sa ich počúvať. 

2. Ako ste sa dostali k práci realitného makléra a ako dlho sa pohybujete vo svete realít?

V tomto biznise pôsobím 9 rokov, hneď od skončenia vysokej školy. Vždy som niečo kupoval a predával, takže mi práca makléra nebola cudzia. Ale, ako sa hovorí, za všetkým hľadaj ženu. Takto to bolo aj v mojom prípade. K tejto práci som sa dostal tak, že moja, vtedy ešte priateľka, dnes manželka a mimochodom už aj kolegyňa, na sociálnej sieti videla príspevok, že jej známy hľadal makléra. Ozval som sa mu a okúsil som prácu makléra práve vďaka nej. Hoci som vo vtedajšom zamestnaní pobudol len 3 mesiace, už vtedy som vedel, že to bola asi jedna z najlepších vecí, na aké som sa dal nahovoriť. Po týchto 3 mesiacoch skúseností som sa dostal k práci pre 1000 Realít, dnes známym ako Territory, pre ktoré pracujem už 9 rokov.

3. Čím je táto práca pre vás výnimočná?

Výnimočná je tým, že pre mňa to nie je práca. Je to môj koníček, moja radosť. Som rád, že nepatrím do skupiny ľudí, ktorým sa ráno nechce ísť do práce. Každý deň je iný, nikdy neviete, čo vás čaká, kto Vás osloví, čo sa stane. 

maklér Denis

4. Aké benefity alebo čo vám prináša práca makléra?

Práca makléra má množstvo benefitov - či už ide o spoznávanie nových ľudí, rôznorodosť alebo možnosti spolupráce. Každý nový obchodný prípad, každá nová skúsenosť, mi otvárajú dvere nových možností. Pre mňa je benefit aj to, že klienti cítia, že svoju prácu vykonávam s radosťou, málokedy im poviem nie.

5. Aké vlastnosti musí maklér mať, aby bol úspešnejší než jeho konkurencia?

Aby bol maklér úspešnejší ako konkurencia, určite musí byť ľudský, empatický. Čo je dôležité, musí sa zaujímať o klientov, veď ako sa hovorí, "kto sa pýta, veľa vie." Pri obchode musia byť spokojné všetky 3 strany - kupujúci, predávajúci a, samozrejme, aj maklér. Toto je základná rovnica obchodného vzťahu môjho biznisu s klientom. V neposlednom rade, znalosti a zdokonaľovanie seba samého, sú ďalšími predpokladmi, ktoré vás dajú o krok vpred pred konkurenciou. 

Maklérom sa človek nestane zo dňa na deň, takých tu je, bolo aj bude... človek to, jednoducho, musí mať v sebe. Vrcholom môjho úspechu a mojej spokojnosti sú odporúčania, ktoré moji klienti dávajú svojich známym, alebo vracajúci sa klienti. 

6. Čo považujete alebo aký je váš doteraz najväčší úspech v pracovnom živote?

Za úspech považujem to, že moja práca je aj po všetkých tých rokoch stále aj môj koníček, že mám okolo seba super ľudí, kolegov a hlavne manželku, ktorá ma maximálne podporuje, lebo v práci trávim neskutočne veľa času.

Teším sa, že som pod patronátom Territory (9 rokov známych ako 1000 Realít) a viem, že ľudia sú spokojní s nami, našou prácou, ale aj so mnou ako maklérom.

maklér Denis

7. Počas svojej práce prichádzate do kontaktu s množstvom ľudí. S akou najbizarnejšou požiadavkou, čo sa týka kúpy alebo predaja nehnuteľnosti, vás oslovil klient?

Keď človek robí s ľuďmi každý deň dlhší čas, neprekvapí ho už asi nič, hoci začiatky neboli ľahké. Je toho kvantum. Nehnevajte sa, nechcem zachádzať do detailov, lebo pre niekoho môže ísť pri istých veciach o bizarnosť, no naopak, pre niekoho to môže byť úplne normálna vec. 

8.  Ako hodnotíte súčasnú pandemickú situáciu z pohľadu realitných kancelárií a realitných maklérov?

Predáva sa stále. Takže, my v Territory sme asi z tých šťastnejších, lebo nás kríza nijako neovplyvnila. Iné realitné kancelárie neriešim. To sa treba opýtať ich. Na druhej strane, môžem povedať, že nosenie respirátora počas obhliadok, používanie dezinfekcie a nosenie rukavíc, bolo pre mňa zaujímavou skúsenosťou. Občas bolo zaujímavé sledovať klientov a ich reakcie.

9. Aké sú vaše rady a odporúčania pre maklérov nováčikov?

Treba sa pýtať, pýtať a pýtať. Byť ľudský, lebo táto práca je o vzťahoch. Veľa vecí v tomto biznise nemusí klapnúť tak ako chcete, ale preto je táto práca zaujímavá a pestrá - nikdy neviete, čo vás čaká na ďalší deň.

maklér Denis

 

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail