Všetko o realitách Blog Prečo je...

Prečo je inteligentné osvetlenie správnou voľbou pre vašu domácnosť?

Inteligentné osvetlenie je hitom na trhu svietidiel. Je to nielen verný sluha, ale aj dobrý pomocník každej domácnosti.
Prečo je inteligentné osvetlenie správnou voľbou pre vašu domácnosť?

Jeden pohyb prstom alebo jedna veta? Osvetlenie vo vašej domácnosti sa môže rozsvietiť presne tak, ako si budete predstavovať. Inteligentné osvetlenie je hitom na trhu svietidiel, ktorý umožňuje svojim užívateľom kontrolovať osvetlenie v domácnosti aj na záhrade 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Prečo je inteligentné osvetlenie správnou voľbou pre vašu domácnosť?

zdroj: canva.com
zdroj: canva.com

Prečítajte si aj: 6 dôvodov, prečo je home staging dôležitý

Aké sú jedinečné vlastnosti inteligentného osvetlenia?

Aké by malo byť osvetlenie vo vašej domácnosti? Nielenže by osvetlenie malo byť dobre rozmiestnené, úsporné, spoľahlivé a bezpečné, malo by byť tiež rýchlo a jednoducho ovládateľné z miestnosti aj na diaľku a jednoduché na inštaláciu. Osvetlenie moderných domácností musí byť inteligentné. Práve inteligentné svietidlá spĺňajú všetky nároky na moderné svietenie v exteriéroch aj interiéroch. Inteligentné osvetlenie môžete ovládať na povel. Aj to je jeden z dôvodov, prečo si inteligentné osvetlenie musíte zaobstarať. Aké sú ďalšie dôvody?

1. Úspornosť, dlhá životnosť a spoľahlivosť

Inteligentné osvetlenie funguje na princípe technológie LED, ktorá je oveľa úspornejšia ako klasické žiarovky. V štyroch režimoch dňa (ráno, deň, večer a noc) sa svetlá automaticky prispôsobujú vašim potrebám. Intenzita osvetlenia sa môže prispôsobovať dennému svetlu.

2. Diaľkové ovládanie: prstom alebo hlasom

Smart zariadenia, v tomto prípade inteligentné osvetlenie, sú také, ktoré vám jednoduchým spôsobom uľahčia niektoré činnosti. Inteligentné svetlo môžete ovládať na diaľku - cez mobilnú aplikáciu pomocou WiFi, prstom, hlasom alebo kompatibilným diaľkovým ovládačom. Dosah signálu je vo voľnom priestore asi 30 metrov. Táto vzdialenosť sa automaticky predlžuje medzi jednotlivými svietidlami a žiarovkami. Na základe týchto vzdialeností viete na seba napojiť rôzne svetelné okruhy a jedným klikom alebo povelom môžete zapnúť svetlo v interiéri aj v exteriéri.

Zabudnite na vypínače, pravidelnú výmenu žiaroviek či hľadanie predlžovačiek. Komplexnosť ovládania inteligentného osvetlenia je návyková.  Zamilujte si jedinečné vlastnosti produktov, patria medzi najlepšie na trhu.

inteligentné svetlo
zdroj: canva.com

3. Svetelná hygiena

Verili by ste, že kvalitu spánku, odpočinku alebo prácu za počítačom ovplyvňuje aj osvetlenie? Hygiena osvetlenia popisuje zásady kombinácie farebných odtieňov v jednotlivých miestnostiach.

Teplá biela je mäkšia a pôsobí útulne, vhodná je do obývacích izieb, spální, prípadne jedální. Naopak, studená biela vyžaruje chladnejšie svetlo, ktoré stimuluje mozog k aktivite. Oceníte ju v pracovných priestoroch, chodbách alebo kúpeľniach. Denná biela vyžaruje neutrálne tóny podobné prirodzenému dennému svetlu

Pri výbere žiaroviek LED vyberajte tie, ktoré vedia zmeniť tóny bielej - svetlo tak budete môcť prispôsobiť svojej nálade a práci. Moderným sa stáva aj možnosť farebného svietenia - z farebného spektra dokáže svetelný zdroj namixovať viac ako 16 miliónov farieb. Takéto svietenie môžete použiť ako nepriame osvetlenie za obrazovkou televízie, monitora a ako osvetlenie akvárií. Ako tip uvádzame použitie červeného svetla, ktoré je vhodné nastaviť na večer, na také 2-3 hodiny pred spaním. Červené svetlo totiž neobsahuje modrú zložku, ktorá narušuje spánok.

4. Pamäť posledného nastavenia

Väčšina LED inteligentných žiaroviek dokáže miešať odtiene farebného spektra. Posledné nastavenie potom zostáva v pamäti až do ďalšieho zapnutia ovládačom, vypínačom alebo  aplikáciou. Inteligentné svetlo je návykovou záležitosťou. Je to nielen verný sluha, ale aj dobrý pomocník každej domácnosti.

Súvisiace články

04.04.2023
Príprava, prezentácia, predaj: 3 stratégie, vďaka ktorým vašu nehnuteľnosť predáte rýchlejšie
Detail
29.01.2023
Feng šuej v záhrade - ako zharmonizovať záhradu podľa princípov feng šuej
Detail
17.01.2023
Spôsob výplaty kúpnej ceny vinkuláciou alebo notárskou úschovou
Detail
16.01.2023
Rozhovor s Michaelou Némethyovou, našou maklérkou
Detail